Dedikerad Server

Dedikerad Server från 795kr hos Crystone

crystoneAtt gå från ett vanligt webbhotellskonto eller VPS till dedikerad server är inget ovanligt steg för större företag och webbtjänster. Det finns en hel del leverantörer av dedikerad server i Sverige. Crystone är en av dessa och de har dedikerad server från 795 kr per månad.

Crystone erbjuder 4 olika alternativ för dedikerad server. Deras billigaste variant Basic är dock inte mycket att hänga i granen. Kapaciteten du får för dessa 795 kr per månad kan du förmodligen få billigare på en VPS och då har du möjlighet att enkelt skala din server.

Crystones dedikerad server Standard upp till Enterprise är dock väldigt bra servrar och fungerar bra till väldigt mycket. Priset är inte heller speciellt dyrt och ligger på 1 395 kr/mån för Standard och sträcker sig upp till 2 995 kr/mån för Enterprise.

Standard-servern har Intel processor med två kärnor, 4GB minne och 2st 300 GB SAS 10K RPM som diskar.

Om du ska hyra en dedikerad server hos Crystone kommer du dock behöva vara säker på att du behöver använda den ett tag. De har avtalstider på 12 och 24 månader vilket kan göra det till en dyr historia om du endast behöver en server under några månader.

Som företag går man dock inte ofta in med inställningen att endast hyra en server i några månader så problemet är inte så stort som man kanske tror. Det hade dock varit trevligt om de kunnat erbjuda avtalstider så kort som 3 månader.

Crystones hemsida kan du hitta mer information om deras servrar, vilka SLA-avtal där finns och vilka tjänster du kan köpa til.